Dugulás ellen hogyan védekezhetünk? Megelőzéssel!


Dugulás ellen hogyan védekezhetünk? Megelőzéssel!

A dugulás kialakulása általában egy hosszabb folyamat nem túl kellemes végeredménye. Dugulás ellen már a lefolyórendszer kiépítésekor megtehetjük a legfontosabb lépéseket, mely természetesen nem azt jelenti, hogy sohasem lesz dugulás a rendszerben, de a kockázatokat minimálisra csökkenthetjük. Fontos, hogy a rendszernek ideális lejtést kell adni, de a túl nagy lejtő, vagy a túl kis lejtés sem jó megoldás. Meg kell találni az arany középutat! Ha túl nagy a lejtés, akkor a csatornavíz gyorsan lefolyik, de a szilárdabb anyagokat nem szállítja magával, mely következtében igen hamar dugulásra számíthatunk. A túl kicsi lejtés esetén is hasonló eredményekre számíthatunk! Az igazi problémát ez esetben a rendszer nem használása jelenti, mert ha pl. 2 napig nem folyik a vezetékekben víz, akkor a szilárd szerves anyagok letapadnak, odaszáradnak, mely alapjául szolgál egy jó kiadós dugulásnak, melyen csak profi duguláselhárítás szakember tud segíteni.

Ha a rendszerünk tökéletesen lett kiépítve, abban az esetben is számíthatunk az idők során dugulásra. A konyha esetében az ételmaradékok és a rossz vegyszerek együttese alakítja ki a dugulást egy idő után, ugyanis az ételmaradékok és a rossz minőségű mosogatószerek mellékterméke, a hab, letapadnak a lefolyóban és folyamatosan szűkítik a lefolyó belvilágát.

A fürdőszobában a csőrendszer szűkületét a hajszálak, szemcsés mosószermaradványok, popsitörlő nem lebomló fajtái okozzák elsősorban.

Dugulás ellen hogyan védekezhetünk?

Elsősorban használjon zsíroldó hatású mosogatószereket, és folyékony állapotú mosószert. Fokozottan figyeljünk arra, hogy az ételmaradékok, a mosdóban pedig a hosszú hajszálak ne tudjanak a lefolyóba jutni. Ne használjon szemcsés mosószert, és a popsitörlő használata pedig szigorúan tilos!

Ez sem 100%-os megoldás, de a dugulás ellen aktívan védekezhet, ha betartja a tanácsainkat.

Amennyiben már a dugulás kialakult, hívjon minket, és mi gyorsan és olcsón elhárítjuk a dugulást!

Tel: 06-30-293-4774 - Tipp: Duguláselhárítás árak